9 februari 2021

Robbert Masselink geeft masterclass over waarderende taal en waardevolle relaties

Ook dit jaar deelt AI-lid Robbert Masselink zijn kennis, dit keer in twee masterclasses tijdens het online congres ‘Maak Werk van Onderwijs’. Dit jaarlijkse congres is erop gericht om leraren en andere mensen in het onderwijs te laten meebewegen met veranderingen in deze branche.

Als management consultant en coach praat Robbert leraren en andere mensen in het onderwijs op 9 en 12 februari bij over waarderende taal en waardevolle relaties. Over relaties opbouwen met leerlingen of collega’s en een positieve sfeer in de klas. Hij legt uit hoe ze dit realiseren door middel van conversaties en taalgebruik. Appreciative inquiry, ofwel waarderend onderzoeken, staat hierbij centraal.

In zijn masterclass reikt Robbert onderwijzers een handvat aan om waarderende en verbindende gesprekken te voeren. Ook leren ze appreciative inquiry in de praktijk te brengen en hier wordt kort mee geoefend. Wie dieper in wil gaan op het onderwerp appreciative inquiry, heeft vast en zeker veel aan het boek dat het AI-gilde onlangs heeft uitgebracht: Veranderen met appreciative inquiry, waarderend actieonderzoek in de praktijk.

Maak Werk van Onderwijs is een congres, speciaal voor leraren en andere mensen in het onderwijs. Het is een week gevuld met masterclasses, workshops, kennissessies, keynotes en rondetafelsessies. Deze sessies worden online gegeven en zijn gericht op het meebewegen met veranderingen in het onderwijs. Meer weten? Kijk op de website van het congres Maak Werk van Onderwijs.

Robbert Masselink geeft masterclass over waarderende taal en waardevolle relaties