Robbert Masselink geeft masterclass over waarderende taal en waardevolle relaties

Ook dit jaar deelt AI-lid Robbert Masselink zijn kennis, dit keer in twee masterclasses tijdens het online congres ‘Maak Werk van Onderwijs’. Dit jaarlijkse congres is erop gericht om leraren en andere mensen in het onderwijs te laten meebewegen met veranderingen in deze branche.

Als management consultant en coach praat Robbert leraren en andere mensen in het onderwijs op 9 en 12 februari bij over waarderende taal en waardevolle relaties. Over relaties opbouwen met leerlingen of collega’s en een positieve sfeer in de klas. Hij legt uit hoe ze dit realiseren door middel van conversaties en taalgebruik. Appreciative inquiry, ofwel waarderend onderzoeken, staat hierbij centraal.

In zijn masterclass reikt Robbert onderwijzers een handvat aan om waarderende en verbindende gesprekken te voeren. Ook leren ze appreciative inquiry in de praktijk te brengen en hier wordt kort mee geoefend. Wie dieper in wil gaan op het onderwerp appreciative inquiry, heeft vast en zeker veel aan het boek dat het AI-gilde onlangs heeft uitgebracht: Veranderen met appreciative inquiry, waarderend actieonderzoek in de praktijk.

Maak Werk van Onderwijs is een congres, speciaal voor leraren en andere mensen in het onderwijs. Het is een week gevuld met masterclasses, workshops, kennissessies, keynotes en rondetafelsessies. Deze sessies worden online gegeven en zijn gericht op het meebewegen met veranderingen in het onderwijs. Meer weten? Kijk op de website van het congres Maak Werk van Onderwijs.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Het waarderend werkboek

Het nieuwe waarderend werkboek komt er aan

Met trots kunnen we je melden dat in het najaar het waarderend werkboek in een volledige ‘nieuwe jas’ verschijnt. Het werkboek bestaat nu alweer bijna 10 jaar en is uitgegroeid tot eenå standaardwerk voor het toepassen van appreciative inquiry in de praktijk. Het wordt niet alleen door veranderaars, coaches, adviseurs, opleiders en managers gebruikt, ook in opleidingen is het boek niet meer weg te denken. Het boek, uitgebracht in 2011 door Gelling Publishing, is op managementboek.nl een echte ‘evergreen’ met maar liefst 225 dagen in de top 100 en een 40e plaats als toppositie.

Read More »

Intervisie en coaching

Er zijn tal van manieren om in een organisatie te zorgen voor verbetering. Het inschakelen van externe kennis is daarbij een beproefde methode. Dit kan

Read More »
moreel leiderschap

Wat is moreel leiderschap?

Moreel leiderschap is een van de meest ongrijpbare aspecten van leidinggeven. Het is niet zo dat je moreel leiderschap niet kunt aanleren. Het is wel

Read More »