Nieuwe leergang appreciative inquiry start dit najaar

 

Geef je op voor deze praktijkopleiding Appreciative Inquiry voor gevorderden.

De leergang appreciative inquiry vindt zijn oorsprong in interne leertrajecten binnen verschillende organisaties waar managers, coaches, facilitators en adviseurs met elkaar praktische ervaring wilden opdoen over AI in de weerbarstige praktijk van alledag. De verschillende docenten in de leergang dagen je ieder op hun eigen manier uit om je grenzen te verleggen, kritisch naar je eigen praktijk te kijken en experimenten aan te gaan in je werk die je kijk erop veranderen. We diepen de onderwerpen waarderen en onderzoeken stevig uit vanuit het perspectief dat organiseren, ontwikkelen en veranderen complexe sociale processen zijn waarlangs de verandering zijn beslag krijgt.

Ex-deelnemers geven aan dat hun opvattingen over faciliteren, veranderen en samenwerken door de leergang zijn veranderd. Ook dat ze vaardiger zijn geworden in het toepassen van AI, het in verschillende situaties toepassen, beter weten wat ze doen als ze waarderend onderzoeken en meer dan voorheen actief invloed uitoefenen op de omgeving om ervoor te zorgen dat het AI-proces beter verloopt. Zonder uitzondering is voor iedereen de leergang een verrijkende ervaring geweest die heeft bijgedragen aan de eigen professionele ontwikkeling.

Voor meer informatie of als je je wilt opgeven, bekijk ons trainingen en cursus aanbod of klik onderstaand op een cursus.

Deelnemer aan de leergang:
“Als je je tien dagen wilt onderdompelen in het waarderend perspectief, wilt reflecteren op je eigen praktijk, niet bang bent om verward te raken, en je wilt verdiepen samen met andere professionals, dan is deze leergang een aanrader.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Het waarderend werkboek

Het nieuwe waarderend werkboek komt er aan

Met trots kunnen we je melden dat in het najaar het waarderend werkboek in een volledige ‘nieuwe jas’ verschijnt. Het werkboek bestaat nu alweer bijna 10 jaar en is uitgegroeid tot eenå standaardwerk voor het toepassen van appreciative inquiry in de praktijk. Het wordt niet alleen door veranderaars, coaches, adviseurs, opleiders en managers gebruikt, ook in opleidingen is het boek niet meer weg te denken. Het boek, uitgebracht in 2011 door Gelling Publishing, is op managementboek.nl een echte ‘evergreen’ met maar liefst 225 dagen in de top 100 en een 40e plaats als toppositie.

Read More »

Intervisie en coaching

Er zijn tal van manieren om in een organisatie te zorgen voor verbetering. Het inschakelen van externe kennis is daarbij een beproefde methode. Dit kan

Read More »
moreel leiderschap

Wat is moreel leiderschap?

Moreel leiderschap is een van de meest ongrijpbare aspecten van leidinggeven. Het is niet zo dat je moreel leiderschap niet kunt aanleren. Het is wel

Read More »