Kennismaken met Appreciative Inquiry 

“Maak kennis met Appreciative Inquiry en schrijf je in voor de langstlopende training op dit gebied in Nederland.”

[/et_pb_text]

We organiseren dit jaar alweer voor het vijftiende jaar de basiscursus Appreciative Inquiry (AI) voor iedereen die op gedegen wijze wil kennismaken met de methode. Tijdens de cursus leer je de theorie kennen, wat bijzonder aan AI is, hoe je een waarderend gesprek voorbereidt en voert en hoe je AI toepast in de praktijk.

We staan tijdens de introductiecursus met name stil bij het toepassen van AI in dagelijkse gesprekken met anderen en welke effecten dat heeft. Daarnaast leert de cursus je om AI in te zetten voor het realiseren van verandering door de praktijk waarderend te onderzoeken. Na de eerste twee dagen ga je met AI thuis of op het werk aan de slag en met die ervaring brengen we op dag 3 verdieping aan.

De cursus is praktisch en resultaatgericht en vindt plaats in een kleine leergroep van maximaal 10 personen. Je leert met en van elkaar tijdens drie inspirerende en intensieve dagen. Bij de cursus zijn het handboek AI en het waarderend werkboek inbegrepen.

Voor meer informatie of als je je wilt opgeven, lees hier meer.

Deelnemer aan de introductiecursus:
“AI biedt een inspirerende kijk op organisatiesen het leven in het algemeen, overgebracht door zéér betrokken en capabele begeleiding. Het heeft een blijvend stempel gedrukt op hoe ik in het leven wens te staan.”

Lees hier ervaringen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Het waarderend werkboek

Het nieuwe waarderend werkboek komt er aan

Met trots kunnen we je melden dat in het najaar het waarderend werkboek in een volledige ‘nieuwe jas’ verschijnt. Het werkboek bestaat nu alweer bijna 10 jaar en is uitgegroeid tot eenå standaardwerk voor het toepassen van appreciative inquiry in de praktijk. Het wordt niet alleen door veranderaars, coaches, adviseurs, opleiders en managers gebruikt, ook in opleidingen is het boek niet meer weg te denken. Het boek, uitgebracht in 2011 door Gelling Publishing, is op managementboek.nl een echte ‘evergreen’ met maar liefst 225 dagen in de top 100 en een 40e plaats als toppositie.

Read More »

Intervisie en coaching

Er zijn tal van manieren om in een organisatie te zorgen voor verbetering. Het inschakelen van externe kennis is daarbij een beproefde methode. Dit kan

Read More »
moreel leiderschap

Wat is moreel leiderschap?

Moreel leiderschap is een van de meest ongrijpbare aspecten van leidinggeven. Het is niet zo dat je moreel leiderschap niet kunt aanleren. Het is wel

Read More »