Een verhaal van

Wendy Scheuten

Associate director Royal Haskoning DHV

De ervaring

“Jeannette de Haan heeft ons team stapsgewijs meegenomen in het proces van waarderend ontwikkelen. In een eerste gesprek heeft ze met ons meegedacht vanuit Waarderende Strategievorming over wat we nodig hebben om inzicht te krijgen in waar staan ten aanzien van de nieuwe weg die we zijn ingeslagen en wat is nodig om duidelijkheid te krijgen over wat we moeten doen, willen we een succesvol team.

Vervolgens hebben we samen een programma gemaakt dat bestond uit 2 teamdagen, De samenwerking met Jeannette gedurende dit traject hebben we als zeer prettig ervaren. De tijd die ze neemt om te doorgronden van wat de kern is waar het om gaat en haar open en opbouwende manier van samenwerken maken dit plezierig. Tijdens het proces van waarderend ontwikkelen hebben we in het bijzonder de flexibiliteit en creativiteit gewaardeerd van hoe Jeannette is omgegaan met de verschillende persoonlijkheden in het team en spontane gebeurtenissen, die om persoonlijke aandacht vroegen en waarbij het groepsproces gewoon door kon gaan. 

Het is mooi om te zien hoe Jeannette iedereen van het team in het proces heeft weten mee te nemen, ook diegene van wie we het niet hadden verwacht. Twee dagen met een vol programma heeft voor ons gebracht dat we elkaar beter hebben leren kennen waardoor de hechtheid van de groep is toegenomen. Daarbij hebben we concrete bouwstenen en acties benoemd waar iedereen van het team zich verantwoordelijk voor voelt.”